Alina Angelescu este noul Accounting Partner al TPA România

28. octombrie 2014

TPA România anunţă numirea Alinei Angelescu în calitate de Partener în cadrul practicii de contabilitate a companiei.

Alina Angelescu este noul Accounting Partner al TPA România. Împreună cu Claudia Stanciu-Stănciulescu, Tax Partner TPA , Alina Angelescu va coordona practica de contabilitate a companiei, incluzând servicii de raportare contabilă statutară, gestiunea salarială, raportări în conformitate cu diverse cadre internaţionale de raportare financiară (IFRS, US GAAP), revizuire contabilă, bugetare şi previzionare, cash management şi alte servicii de administrare financiar-contabilă particularizate in funcţie de specificul activităţilor si cerinţele clienţilor.

Alina Angelescu face parte din echipa TPA România din anul 2004. În ultimii zece ani, Alina Angelescu a deţinut poziţia de Manager Senior în cadrul practicii de audit a TPA România şi a fost responsabilă pentru misiuni de audit ale situaţiilor financiare întocmite conform Standardelor Româneşti de Contabilitate şi Standardelor Internaţionale de Raportare Financiară (IFRS), cât şi pentru servicii conexe pentru domenii precum comerţ şi producţie, servicii imobiliare şi de construcţii, servicii integrate de transport şi logistică, tehnologia informaţiei şi comunicaţii. Alina a fost de asemenea responsabilă şi pentru proiecte de due diligence pentru investitori din domeniile imobiliar, transport şi logistică şi energie regenerabilă.

Absolventă a Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti, Alina Angelescu este un profesionist cu peste 15 ani experienţă în contabilitate, audit şi consultanţă, acumulata în cadrul unor renumite firme multinaţionale de servicii profesionale şi de consultanţă financiară. Alina şi-a început experienţa internaţională lucrând ca auditor în mediul de afaceri din Elveţia, iar de-a lungul carierei sale a dobandit cunoştinţe extinse şi experienţă considerabilă gestionând portofolii de clienţi ce activează pe piaţa locală sau internaţională şi conducând echipe de tineri profesionişti, cărora le-a fost şi mentor.

TPA este una dintre cele mai mari companii de consultanţă, contabilitate şi servicii de audit din Europa centrală şi de sud-est. Cu sediul în Austria, Grupul TPA este activ în 11 pieţe europene: Albania, Austria, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia şi Slovenia.

Practica de contabilitate din cadrul TPA Horwath este leader pe piaţa de specialitate din România, obţinând în mod constant recunoaşterea CECCAR (Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România) pentru performanţele înregistrate. Anul acesta, TPA România a fost distinsă cu Premiul Special Naţional acordat de către CECCAR în cadrul Forumului Practicilor Mici şi Mijlocii.

Alina Angelescu

FCCA | Economist | Auditor | Partener TPA România

  • Membră a Association of Chartered Certified Accountants (ACCA), Marea Britanie
  • Membră a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR)
  • Membră a Camerei Auditorilor Financiari din România (CAFR)