Abonamente pentru facilități sportive

1. februarie 2023 | Reading Time: 1 Min

Autoritățile române au publicat noi modificări legislative conform cărora categoria cheltuielilor deductibile limitat pentru calcularea venitului net este extinsă pentru a include contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilităților sportive în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale căror activități sunt încadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313 (i.e. Activitati ale bazelor sportive, Activitati ale cluburilor sportive sau Activitati ale centrelor de fitness), în limita a 400 euro pe an pentru fiecare angajat.

Această contravaloare este inclusă în plafonul lunar neimpozabil de cel mult 33% din salariul de bază și se scade din baza de calcul a impozitului pe salarii și cea a contribuțiilor de asigurări sociale, în această limită. În plus, în cazul abonamentelor suportate de angajați, facilitatea vizează servicii furnizate angajatului și/sau oricărei persoane aflate în întreținerea sa, conform legislației in domeniu.

Abonamentele pot fi considerate cheltuieli deductibile limitat începând cu data publicării acestei legi (i.e. 12 ianuarie 2023), iar includerea în plafonul lunar se face începând cu luna următoare, respectiv luna februarie.

Sursă: Legea nr. 34 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, în forma sa publicată în data de 12 Ianuarie 2023.

Tax & Legal Newsletter Ianuarie 2023
Persoană de contact