Proiect de lege: Obligații suplimentare pentru dezvoltatorii imobiliari

5. noiembrie 2019 | Reading Time: 1 Min

În data de 21.10.2019, Senatul a adoptat tacit o propunere legislativă prin care se impun o serie de condiții legale în ceea ce privește activitatea dezvoltatorilor imobiliari.

Astfel, prin proiect se introduce obligația dezvoltatorilor imobiliari de a-și înregistra proiectul la Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) pentru orice activitate pe care o desfășoară în legătură cu potențialii cumpărători (de exemplu promovarea, comercializarea sau vânzarea de imobile).

După înregistrarea proiectului de dezvoltare imobiliară, dezvoltatorii imobiliari vor fi obligați să creeze o pagină web pe site-ul ANL prin care vor fi introduse toate detaliile proiectului propus cu scopul de a informa potențialii cumpărători.

De asemenea, în termen de cel mult șase luni de la înregistrarea proiectului la ANL, dezvoltatorii imobiliari vor trebui să constituie asociație de proprietari.

Prin proiect, dezvoltatorii imobiliari vor obține polițele de asigurare necesare, fără a se limita la asigurarea cu privire la terenul și clădirea parte din proiectul imobiliar și cu privire la construcția aferentă acestuia. Mai mult, după plata primelor de asigurare și a taxelor aferente, dezvoltatorii imobiliari vor transfera asigurarea către asociația de proprietari.

Sursă: Proiectul de lege privind cerințele fundamentale aplicabile dezvoltatorilor imobiliari și construcțiilor din cadrul dezvoltărilor imobiliare și pentru modificarea și completarea altor acte normative conexe domeniului imobiliar, nepublicat încă în Monitorul Oficial.

Tax & Legal Newsletter octombrie 2019
Persoană de contact