Energia eoliană şi alte surse regenerabile de energie în România 2013

TPA Horwath Romania şi Schoenherr şi Asociaţii SCA au plăcerea de a anunţa publicarea ediţiei din anul  2013 a raportului „Energia eoliană şi  alte surse regenerabile de energie în România”, cea mai recentă şi mai amplă analiză a sectorului de energie eoliană din România. Conform raportului, anul 2012  înregistrează o creştere de 94% a capacităţii instalate de energie eoliană din România, prin comparaţie cu anul 2011, poziţionând România pe locul cinci în Europa în ceea ce priveşte totalul capacităţii instalate în anul 2012.

Nevoia de energie pe termen lung a economiei româneşti precum şi  consumatorii casnici, incluzând sectorul energiei regenerabile, fac din industria energiei o zonă extrem de atractivă pentru capitalul global în următorul deceniu. Creşterea proporţiei atât în planul investiţiilor străine directe cât şi al celor de portofoliu în acest sector constituie dovada concretă. Acelaşi lucru se poate afirma chiar în ciuda numeroaselor ameninţări din punctul de vedere al instabilităţii legislative şi al altor limitări expuse în detaliu în cea de-a treia ediţie a raportului „Energia eoliană şi  alte surse regenerabile de energie în România”.

Raportul „Energia eoliană şi  alte surse regenerabile de energie în România” constituie un instrument eficient de business intelligence pentru investitorii din domeniu, care pune la dispoziţie informații cheie cu privire la sectorul energiei regenerabile din România din perspectivă europeană şi  internațională, în timp ce dezbate atât aspecte fiscale, de natură legislativă dar şi  contextul operațional. Ediția din anul 2013 a raportului compilează cele mai recente cifre şi  indicatori de evaluare pentru piața energiei eoliene şi  include toţi parametrii necesari pentru evaluarea altor surse regenerabile de energie, precum energia solară, hidroenergia, biomasa şi  energia geotermală. Raportul oferă o analiză completă a reglementărilor legislative referitoare la toate etapele de dezvoltare ale unui proiect de energie regenerabilă, precum şi  o descriere a situației fiscale, a surselor de finanțare şi  a provocărilor şi  limitărilor din industrie.