Certificatele de situații de urgență

| Reading Time: 1 Min

Back to COVID-19 bussiness support

 

În timpul stării de urgență, toate întreprinderile mici și mijlocii care dețin un certificat de stare de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri vor beneficia de amânarea plății pentru utilități și chirii (în anumite condiții).

CSU permite operatorilor economici să beneficieze de facilitățile economice, fiscale și de protecție socială puse la dispoziție de Guvernul României, precum și să fie folosit în relațiile comerciale cu terții.

Vor fi eliberate două tipuri de certificate operatorilor economici, după caz:

  • TIP 1 (albastru) – din care rezultă întreruperea totală sau parțială a activității, ca urmare a deciziilor emise de autoritățile publice competente, potrivit legii, în perioada stării de urgență decretate;
  • TIP 2 (galben) – din care rezultă înregistrarea unei diminuări a încasărilor în luna martie 2020 cu un procent de minimum 25% fata de media încasărilor din perioada ianuarie-februarie 2020.

Certificatele de situație de urgență se obțin exclusiv online, gratuit, prin intermediul platformei http://prevenire.gov.ro.

Sursă: Ordinul 791/2020 privind acordarea certificatelor de situații de urgență operatorilor economici a căror activitate este afectată în contextul pandemiei SARS-CoV-2, Monitorul Oficial cu numărul 248 din data de 25 martie 2020. 

Ultima actualizare: 4 mai 2020

Persoană de contact