Parteneriat între TPA România și UiPath: elibereaza-ti angajatii de munca repetitivă

3. decembrie 2019 | Reading Time: 3 Min

TPA România a devenit partener oficial al UiPath – lider pe piața soluțiilor RPA conform raportului Forrester 2019 – pentru a livra soluții de automatizare clienților, facilitând economisirea a zeci de ore de muncă pentru fiecare angajat blocat în taskuri repetitive.
RPA (Robotics Process Automation) reprezintă un pachet de soluții software care pot prelua execuția task-urilor repetitive bazate pe reguli bine definite, pe care în prezent angajații le operează cu un consum mare de ore de muncă.

De exemplu, implementarea unei soluții de automatizare într-un departament de contabilitate a redus timpul de completare unei declarații de peste 40 de ori. Astfel, declarația de circa 50 de pagini a ajuns să fie completată automat în doar 20 de minute, în comparație cu 14 ore cât îi lua în mod normal unui specialist.

Acest proces costisitor care trebuia realizat lună de lună a fost automatizat în cazul a 4 clienți, economisind astfel 56 de ore de muncă pe lună și aproximativ 5.000 euro pe an pentru fiecare angajat care era blocat în completarea declarației.

UiPath reprezintă liderul pe piața automatizărilor, ținta companiei fiind de a oferi un robot software pentru fiecare persoană, oferind în același timp instruire gratuită și accesibilă privind utilizarea acestei tehnologii. Parteneriatul dintre TPA România și UiPath va facilita adoptarea forței de muncă digitale în rândul clienților noștri.

Bazându-se pe o înțelegere mai profundă a business-ului fiecărui client, consultanții TPA vor putea să automatizeze procesele repetitive într-o manieră eficientă din punct de vedere al costurilor

“Nu vrem să automatizăm business-ul clienților noștri doar de dragul automatizării, ci ne vom concentra doar pe acele procese care vor face cu adevărat diferența pentru angajații afectați de numeroase sarcini repetitive. În același timp, printr-o analiză atentă a business-ului și a tuturor proceselor repetitive vom încerca să limităm numărul licențelor RPA la minimum astfel încât costurile de implementare să fie cât mai mici”, a declarat Johannes Becker, partener de la TPA in Romania.

Printre beneficiile recunoscute ale tehnologiei RPA se numără creșterea productivității, a siguranței și a acurateții operațiunilor executate. Roboții software nu fac erori, efectuează procesele repetitive mult mai rapid decât operatorii umani și nu obosesc niciodată, putând fi puși la treabă 24/7.

Pot însă roboții software să ia locul angajaților într-o companie? Noi credem că aceasta este o falsă problemă, tehnologia RPA putând duce la creșterea moralului în rândul angajaților, în contextul în care aceștia își vor dedica timpul unor proiecte mai stimulante și mai puțin sarcinilor repetitive.

Cu 1.600 de specialiști în 30 de birouri, grupul TPA este unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de consultanță fiscală și audit din Europa Centrală și de Sud-Est. TPA activează în 12 țări din Europa Centrală și de Sud-Est: Albania, Austria, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Muntenegru, Slovacia și Slovenia.