Cristina Petrescu

  • Expert contabil American al Statului California (CPA)
  • Membră a Camerei Auditorilor Financiari din România (CAFR)
  • Membră a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR)

Cristina Petrescu este partenerul fondator al practicii de audit a TPA România.

Cristina Petrescu deţine experienţă vastă in domenii precum Standardele Româneşti de Contabilitate, Standardele Americane (US GAAP) şi Standardele Internaţionale de Raportare Financiară (IFRS).

Cristina Petrescu este absolventă a Facultăţii de Aeronautică din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti. Cu o  experienţă de peste 25 de ani în domeniul  auditului şi consultanţei, Cristina Petrescu a lucrat anterior timp de 9 ani la una dintre firmele de specialitate Big 4, din care aproape 3 ani de activitate i-a petrecut în Statele Unite ale Americii la biroul din San Francisco, California, acumulând o  bogată experienţă  internaţională şi având expunere în cadrul activităţii de audit de la societăţi de tip „start-up” la societăţi listate la bursă.

Printre responsabilităţile principale pe care le are în cadrul TPA România sunt incluse auditul financiar şi alte servicii conexe auditului pentru clienţi care activează în domenii precum tehnologie, retail, producţie, divertisment şi mass-media, servicii  imobiliare si de construcţii, precum si auditul organizatiilor non-profit şi auditul proiectelor finanţate din fonduri UE. În plus faţă de experienţa din domeniul auditului, Cristina Petrescu deţine experienţă vastă în servicii de consultanţă, due diligence şi asistenţă la tranzacţii pentru companii din sectoarele petrol si gaze, imobiliare, produse chimice, retail şi aeronautic. De asemenea, Cristina Petrescu este expert financiar în proceduri de arbitraj internațional.

CV_Cristina Petrescu_TPA_RO
Publicații

Wind Energy and other renewable energy sources in …