Proiect – Modificarea Ordonanței Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă

2. aprilie 2024 | Reading Time: 2 Min

Senatul României a adoptat în data de 11.03.2024 proiectul de lege care vizează modificarea Ordonanței Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, sens în care centrele comerciale vor putea fi obligate să instituie centre de prim ajutor pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Entitățile vizate de aceste modificări sunt centrele comerciale, parcurile comerciale, hipermagazinele, supermagazinele, precum și orice altă structură de vânzare cu o suprafață mai mare de 2000 mp, utilizată pentru comerț specializat ori nespecializat, care comercializează mărfuri alimentare și/sau nealimentare.

Caracteristicile centrului de prim ajutor:

  • Se înființează în funcție de suprafața comercianților enumerați mai sus, astfel încât la fiecare 2000 mp, să existe un astfel de centru.
  • Trebuie să fie dotat cu trusă pentru acordarea asistenței medicale de urgență, astfel încât personalul încadrat în respectivul centru să poată acorda asistență medicală până la sosirea ambulanței.
  • Să aibă cel puțin un defibrilator în funcție de suprafața comerciantului.
  • Personalul încadrat în centrul de prim ajutor trebuie să fie absolvent de cel puțin studii medii și să aibă pregătire în acordarea primului ajutor.

În cazul în care comercianții care intră sub incidența acestei modificări, nu respectă obligația și nu instituie un centru de prim ajutor ar putea fi sancționați cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei.

Modificarea nu a intrat încă în vigoare, proiectul se află momentan în dezbatere la Camera Deputaților. 

Sursa: Proiect de Lege, nr.PL-x nr. 165/2024, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă

Tax & Legal Newsletter Martie 2024
Persoană de contact