Impozitarea indemnizațiilor de șomaj și a indemnizațiilor pentru supravegherea copiilor

| Reading Time: 1 Min

Back to COVID-19 bussiness support

 

Pe perioada stării de urgență, nu se acordă facilitățile fiscale prevăzute de Codul fiscal pentru indemnizațiile de șomaj tehnic și pentru zile libere acordate părinților în situația închiderii unităților de învățământ.

Cu alte cuvinte, pentru sumele primite sub formă de indemnizații de șomaj și indemnizații pentru supravegherea copiilor, nu sunt aplicabile facilități precum scutirea de impozit pe venit pentru veniturile obținute de persoanele cu handicap grav sau accentuat, scutirea de impozit pe venit pentru angajații din sectoarele construcții, creare de programe pe calculator, cercetare-dezvoltare.

De asemenea, nu este aplicabilă scutirea de la plata contribuțiilor de asigurare socială de sănătate și reducerea contribuției de asigurări sociale pentru angajații din sectorul construcțiilor, pentru sumele primite sub formă de indemnizații de șomaj și indemnizații pentru supravegherea copiilor.

Această prevedere se aplică indemnizațiilor suportate din bugetul pentru șomaj, respectiv din bugetul de stat, care sunt acordate începând cu luna aprilie 2020.

Sursa: Ordonanţa de urgenţă nr. 48/2020, publicată în Monitorul Oficial nr. 319 din 16 aprilie 2020

Ultima actualizare: 29 aprilie 2020

 

Persoană de contact